نوشته شده توسط : زهرا حاجیان

 

 
 

یکی از کاربردهای مهم عایق الاستومری، عایق کاری موتورخانه ها می باشد زیرا بهترین و مناسب ترین عایق برای موتورخانه ها عایق الاستومری می باشد. در این مطلب قصد داریم شما را با عایق موتورخانه آشنا کنیم پس با ما همراه باشید.

موتور-خانه

 

از عایق الاستومری موتورخانه بیشتر برای کم کردن مصرف انرژی و سوخت استفاده می شود. زیرا استفاده از عایق موتورخانه موجب می شود که بیشتر از ۲۰ درصد اتلاف انرژی انجام نشود.

 
 
 
 

قسمت هایی از موتورخانه که بهتر است توسط عایق الاستومری عایق کاری شوند موارد زیر می باشد:

لوله های آب

شوفاژ

منبع

کلکتور

برای عایق کاری موتورخانه ها معمولاً از ماستیک، پشم شیشه، مل و کرباس و حتی رنگ کردن استفاده می شود. اما امروزه عایق الاستومری توانسته جایگزین بسیار مطلوبی برای این عایق های سنتی داشته باشد. استفاده از عایق های الاستومری در عایقکاری موتورخانه ها موجب میشود اتلاف انرژی کمتر شود و کار کرد راحت تر شود.

مواردی که در قیمت عایق الاستومری موتورخانه تاثیرگذار است عبارتند از:

نوع ماده ای که که در عایق کاری استفاده میشود. زیرا استفاده از پشم شیشه هزینه کمتری نسبت به استفاده‌ از عایق الاستومری دارد.

استفاده از نوع روکش بعد از نصب عایق. به عنوان مثال استفاده از روکش آلومینیومی یا روکش مل و ماستیک.

ضخامت لوله های موجود در موتورخانه

عایق موتورخانه باید به درستی نصب و اجرا شود زیرا اگر به درستی انجام نشود بازدهی عمل موتورخانه تقریباً ۲۰ درصد کم میشود.

نکته دیگری که باید به آن توجه کرد این است که هزینه روان سوخت و هزینه تعمیرات نیز وجود دارد و به این موارد اضافه می گردد. همچنین این دستور موجب افزایش روسوب در مبدل حرارتی می شود و در بخش هایی ممکن است منجر به خوردگی لوله ها شود.

روش های عایق کاری در موتورخانه های کوچک و بزرگ:

استفاده از ضد زنگ برای لوله های جوشی

پشم شیشه لوله ها با نایلون

مقوا کاری لوله ها با بکارگیری نایلون

مل و ماستیک کردن لوله ها با متقال، چسب چوب، مل، سیریش

رنگ کردن بدون نقص لوله ها

بکارگیری نوار رنگی

 هزینه عایق کاری موتورخانه ها و تاسیسات به عوامل زیادی بستگی دارند این عوامل عبارتند از:

نوع مواد آیتم استعمال: اگر قصد دارید از پشم شیشه و ماستیک و مل استفاده کنید هزینه کمتری در مقایسه با عایق های الاستومری پرداخت خواهید کرد.

ضخامت لوله های موجود در موتورخانه ها تاسیسات: توجه داشته باشید که اگر ضخامت لوله ها زیاد باشد بهتر هزینه های مربوط به قایق کاری نیز بیشتر می‌شود.

روکش دار کردن عایق ها: در صورتی که قصد داشته باشید بعد از نصب عایق از یک روکش ورق آلومینیومی و یا روکش مل و ماستیک و... استفاده کنید باید هزینه‌های مربوط به این روکش را را نیز به هزینه‌های عایق اضافه کنید.

روکش-آلومینیوم

قیمت عایق الاستومری موتورخانه

همانطور که می دانید عایق های الاستومری از مواد سلولی انعطاف پذیر بسته تشکیل شدند و بر اساس پلی وینیل کلراید، نیتریل بوتادین رابر و یا اتیلین پروپیلن دیان مونومر رابر ساخته می شوند.

عایق کاری موتورخانه با عایق الاستومری کانال موجب می شود مقاومت حرارتی بسیار بالایی ایجاد شود. زیرا مواد عایق سلول بسته و بسیار محکم می باشند که در برابر عبور بخار آب از خود مقاومت زیادی نشان می دهند به صورتی که پس از نصب و عایق کاری با عایق الاستومری، عایق موتورخانه ها بسیار عالی می شود و بهترین عایق بندی صورت می گیرد.

ویژگی های مقاومت بالای این عایق ها در مقابل بخار موجب می شود که مواد سلول بسته انعطاف پذیر با ضخامت نسبی مقداری از چگالش سطحی کاهش پیدا می کند.

قابل ذکر است که از این روش تکامل مواد به مقداری در سیستم های سرمایش، لوله کشی ها و تهویه ها نیز استفاده می شود.

بهتر است بدانید از اینگونه مواد در لوله های آب گرم و گرمایش نیز استفاده می شود. عایق های الاستومری گرچه در مقایسه با پشم سنگ و یا پشم شیشه گران تر هستند اما ما به دلیل غنی بودن از پوشش مضاعف برای کاربرد های دمایی کم بسیار مقرون به صرفه می باشند و همچنین پایداری بسیار زیادی دارند.

یکی دیگر از مزایای استفاده از عایق الاستومری به جای عایق های سنتی این است که سریعترین راه برای عایق کردن سیستم های لوله کشی را به وجود می آورد. یعنی در کوتاه ترین زمان عایق کاری انجام می شود. این سیر تکامل علایق ها دارای ضریب انتقال حرارت بسیار کمی می باشد و برای محیط هایی که فضای کوچکی داشته باشند بسیار مناسب هستند.

عایق

مزایای عایقکاری موتورخانه

یکی از مزایای عایقکاری موتورخانه ها این است که موجب می شود صداهای مزاحم دستگاه ها از بین برود و کیفیت عملکرد آنها را نیز بیشتر می کند.

استفاده از عایقکاری صوتی و حرارتی برای موتورخانه ها موجب می شود که مقاومت و استحکام نیز بسیار بهتر شود.

ولی در زمان انجام عایق بندی موتور خانه با عایق الاستومری بهتر است به نوع مواد به کار رفته ی آن نیز توجه کنید. زیرا هر مورد از مواد عایق الاستومری باید با توجه به پیرامون و نوع فضای موتور خانه استفاده شود.

در ادامه ی این مطلب قصد داریم شما را با بهترین نوع عایق برای عایق کاری موتور خانه ها آشنا کنیم و همین طور به محاسبه ی چگونگی انجام عایق کاری موتور خانه و مزایای آن و همین طور نکات مربوط به آن بپردازیم.

به طور کلی بهتر است بدانید که به دلیل تاثیر به کارگیری نوع مواد به کار رفته در هزینه های عایق کاری موتور خانه ها، به تبع استفاده از پشم شیشه قیمت بسیار کمتری در مقایسه با عایق الاستومری دارد.

ولی معیار قیمت این مواد موجود در عایق بندی موتو خانه ها با در نظر گرفتن ضخامت لوله ها باید برآورد شود. علاوه بر این موارد هزینه های دیگری که وجود دارد مربوط به تعمیرات و روان سوخت انجام فعالیت می باشد. همین طور بایستی هزینه های مربوط به تعمیر کار و هزینه های ایاب ذهاب را نیز در انجام این فعالیت در نظر گرفت.

و اما بدانید از راه های تشخیص کیفیت مرغوب عایق الاستومری

آموزش عایق بندی موتورخانه

نکات مختلفی در یادگیری عایق کاری موتوخانه ها وجود دارد. در حقیقت هدف از عایق کاری های این است که در لوله های گرم موجب کاهش هزینه ی سوخت مصرفی و در لوله های سرد موجب جلوگیری از یخ زدگی در آن ها شود. بنابراین دقت داشته باشید که در موتور خانه ها نیز برای لوله هایی که مزایای مختلفی دارند، می بایست مواد و متریال مناسب با همان لوله برای عایق کاری استفاده شود.

عایق کاری موتور خانه بر اساس استاندارهای لازم و نکات مهم در آن به صورت زیر می باشد:

ابتدا باید بایستی قطر لوله های موجود را اندازه گیری کرد.

سپس بعد از مشخص شدن اندازه ها بایستی به برش عایق ها پرداخت.

در این مرحله عایق را با سیم مفتولی که قابلیت انعطاف دارد، دور لوله ها می پیچید.

به دور عایق نیز باید مقوا بگذارید و به همان صورت آن را بچسبانید. بهتر است بدانید که از مقوا برای فرمگیری لوله و صاف بودن آن استفاده می شود.

سپس پلاستیک را برای جلوگیری از مرطوب شدن ممقوا به دور لوله می پیچید.

پس از لایه ی پلاستیک، باید پارچه را به دور لوله بپیچانید. بهتر است توجه داشته باشید که در موارد قبل که می بایست متریال به اندازه لوله برش می خورد؛ پارچه ها را باید پنج سانتی متر بیشتر از اندازه لوله ها برش دهید.

بعد از این کار ها مل را در کاسه آب میریزید و تقریبا ۱۰ ساعتت صبر کنید تا مرطوب شود.

بسپس چیزی حدود ۱/۶ چسب چوب را به کاسه مل اضاف کنید و باهم مخلوط کنید.

و در آخر پارچه به مل آغشته کنید و بر روی لوله ها و مخازن بکشید.

منبع: عایق الاستومری گسترش



:: بازدید از این مطلب : 80
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 3 خرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : زهرا حاجیان



 

به طور کلی کانال های انتقال هوا بر اساس فاکتورهای مختلف از جمله : شکل ظاهری، جنس و نوع کاربردی که در بخش های مختلف دارند، در انواع مختلفی تولید و به بازار عرضه شده اند. البته هرکدام دارای مزایا و معایب خاصی هستند؛ اما نکته مهم برای کارکرد درست و بهینه کانال انتقال هوا، عایق کاری با استفاده از عایق الاستومری می باشد.

مؤلفه های مهم دیگر که باید در انتخاب کانال مناسب در نظر داشته باشید شرایط آب و هوایی محل مورد نظر، نوع کاربردی که مد نظر دارید و هزینه هایی که در مجموع می پردازید می باشد. در نهایت و با بررسی کارشناسان متخصص در این زمینه، یک کانال یا ترکیبی از انواع دیگر آن در نظر گرفته می شود.

می دانیم که تهویه فضای تاسیسات از اهمیت زیادی برخوردار است. در واقع اگر تجهیزات تهویه مطبوع را مانند قلب آن فضا بدانیم، کانال ها حکم سیستم گردش خون را دارند؛ چرا که با انتقال هوای تازه به داخل و یا خروج به بیرون، کمک زیادی در جهت کنترل رطوبت و دمای محیط داخل می نماید.به طور کلی، جنس کانال از فلزهای مختلف می باشد.

 واما عایق الاستومری چیست و کاربرد ان کجاست؟

اما کانال هایی از جنس فولاد گالوانیزه، بیشتر از انواع دیگر تولید و به بازار عرضه شده اند. نکته ای که بسیار حائز اهمیت می باشد، عایق کاری این کانال ها به کمک عایق الاستومری می باشد. علت اصلی آن هم این است که فلزات رسانایی حرارتی بالایی دارند؛ بنابراین ضروری است با عایق کاری، جلوی هدررفت انرژی گرفته شود.

کانال های انتقال هوایی که از فلزات ساخته می شوند، در دو نوع گرد و چهارگوش تولید می شوند و حتما لازم است برای افزایش کارایی، عایق کاری شوند. یکی از بهترین عایق ها که می توان برای کانال انتقال هوا استفاده نمود، عایق الاستومری می باشد.

همان طور که گفتیم خطوط انتقال هوا اغلب از جنس فلزات مختلف می باشند و از آنجایی که دارای سطحی صاف هستند، بنابراین به آسانی می توان از عایق الاستومری، برای پوشش آن ها استفاده نمود.اما سوال مهمی که در اینجا با آن رو به رو هستیم، این است که کدام نوع عایق الاستومری برای این کانال ها مناسب تر است؟در ادامه به این سوال مهم پاسخ خواهیم داد.

ضخامت مناسب عایق کانال

می دانیم که عایق الاستومری در دو نوع رولی و لوله ای در بازار وجود دارد. از آنجایی که کانال ها دارای قطر بالایی هستند، بنابراین بدیهی است که نمی توان از نوع لوله ای این عایق برای پوشش کانال استفاده نمود و نوع مناسب تر آن، عایق الاستومری رولی می باشد.یکی از مزایای عایق رولی این است که به شکل پشت چسب دار، ساخته می شود؛ این امر در نهایت سبب سهولت در نصب و بالابردن سرعت انجام کار می گردد.

 

 بنابراین می توانیم در مدت زمان کوتاهی، شاهد عایق کاری کلیه کانال های انتقال هوا باشیم. لازم به ذکر است که برای عایق کاری درست و اصولی لازم است به ضخامت عایق توجه ویژه ای داشته باشیم.

در صورتی که ضخامت عایق الاستومری از میزان استاندارد آن کمتر باشد، باعث می شود که پس از اتمام عایق کاری، همچنان شاهد اتلاف انرژی و حرارت باشیم و کارای و بازدهی که انتظارش را داشتیم حاصل نگردد.در صورتی هم که ضخامت عایق زیاد باشد، تاثیر بسزایی در جلوگیری از اتلاف انرژی نداشته و همچنین از نظر اقتصادی به صرفه نیست.

در نهایت، ضخامت عایق الاستومری به دمای هوا و میزان رطوبت نیز بستگی دارد. از مهمترین مزایای استفاده از عایق برای کانال های هوا، می توان به جلوگیری از اتلاف انرژی اشاره نمود. در واقع عایق، علاوه بر اینکه کمک زیادی به صرفه جویی در مصرف انرژی می کند؛ به واسطه پوششی که ایجاد می کند، سبب افزایش دوام و ماندگاری کانال ها نیز می گردد.

از دیگر مزایای نصب عایق الاستومری بر روی کانال ها، این است که از سر و صدای بالایی که هنگام عبور هوا از سیستم تهویه ایجاد می گردد،  جلوگیری نموده و فضایی آرام را به وجود می آورد. همچنین عایق الاستومری در زیباسازی فضای تاسیسات نیز تاثیر زیادی دارد.

کاربرد عایق الاستومری در صنایع مختلف چیست؟

 

همانگونه که می دانید عایق ها محصولاتی هستند که به وسیله ی آنها می توان از اتلاف انرژی و جذب رطوبت جلوگیری کرد. به دلیل وجود این ویژگی در ساختمان ها از عایق الاستومری استفاده می شود. در این مطلب قصد داریم شما را با کاربرد های عایق الاستومری در صنعت های مختلف آشنا کنیم؛ پس با ما همراه باشید.

 

تاریخچه پیدایش عایق الاستومری:

رشد جمعیت و همین طور پیشرفت تکنولوژی، علاوه بر یکسری مزیت، مشکلات زیادی مثل گرم شدن کره زمین را نیز به همراه داشت. به همین خاطر کارشناسان به این فکر افتادند که راه حلی برای از بین رفتن انرژی گرما و سرما پیدا کنند. به همین خاطر برای جلوگیری از اتلاف انرژی عایق های رطوبتی ساخته شدند و مورد استفاده قرار گرفتند.

عایق الاستومری به دلیل داشتن ویژگی ای که باعث می شود گرما و سرما به هدر نرود، امروزه در صنعت ساختمان سازی بسیار کاربرد دارد. علاوه بر صنعت ساختمانی در بخش های دیگری مثل لوله ها و اتصالات نیز کاربرد دارد.

 

انواع عایق الاستومری:

عایق الاستومری به طور کلی به دو دسته ی رولی و لوله ای تقسیم می شود که در ادامه شما را با این دو بخش بیشتر آشنا خواهیم کرد.

 

 1-رولی

یکی از انواع عایق الاستومری، عایق رولی می باشد. این نوع عایق به دلیل داشتن خاصیت سلول بسته بودن، بیشترین کاربرد را در صنعت ساختمان سازی دارد. در مقایسه با عایق نوع پشم شیشه از نصب راحت تری برخوردار می باشد و در سایز ها و اندازه های گوناگونی طراحی و تولید گردیده است.

یکی از ویژگی های مهم این نوع از عایق الاستومری سوپر فلکس داشتن مقاومت بالا و دوام زیاد می باشد. این مدل از عایق خود در چند نوع وجود دارد. انواع عایق رولی عبارتند از:

  • عایق رولی ساده
  • عایق رولی پشت چسبدار
  • عایق رولی با روکش آلومینیوم
  • پشت چسب دار با روکش آلومینیومی
  • با روکش پروتکت بلک

 

2- لوله ای

همانطور که از اسم آن مشخص است، این نوع عایق الاستومری برای پوشش لوله ها استفاده می شود. هدف از پوشش دهی لوله ها با این نوع عایق این است که وجود آنها باعث می شود تا از یخ زدگی لوله ها در فصل سرما جلوگیری شود. علاوه بر این مورد در شرایط آب و هوایی متفاوت، از لوله ها در مقابل زنگ زدگی و خوردگی حفاظت می کند.

این نوع عایق نیز خود دارای انواع مختلفی می باشد که عبارتند از:

  • عایق لوله ای ساده
  • عایق لوله ای با روکش آلومینیوم
  • عایق لوله ای با روکش پروتکت بلک و سیلور

معمولا از نوع ساده ی آن برای عایق کاری هایی که در فضای داخلی می باشد، استفاده می شود. و از نوع روکش دار آن برای فضاهایی که باز هستند، استفاده می شود.

 کاربرد انواع عایق الاستومری رولی

عایق رولی ساده: یکی از مدل های عایق رولی، عایق ساده می باشد. این نوع عایق برای لوله هایی که قطر زیادی دارند، بسیار پر کاربرد می باشد و همین طور بیشتر برای فضا های داخلی ساختمان ها قابل استفاده می باشند.

 

عایق ساده پشت چسب دار: این مدل به خاطر داشتن ویژگی نصب راحتی که دارند، برای پروژه هایی که سرعت اجرا در آنها مهم است و باید به زودی تکمیل شوند؛ بیشترین کاربرد دارند و به صرفه نیز می باشند.

عایق رولی با روکش آلومینیوم: این نوع عایق به دلیل داشتن روکش آلومینیوم، در برابر شرایط نامساعد و ضربه های مختلف مقاوم هستند. به همین خاطر بیشتر در عایق کاری در فضاهای بیرونی کاربرد دارند.

عایق رولی روکش آلومینیوم پشت چسبدار: همانگونه که از اسم آن مشخص است، این نوع عایق به دلیل داشتن چسب، سرعت اجرا را بیشتر می کند و راحتر و سریعتر قابل نصب می باشد. این نوع عایق بیشتر در پروژه هایی که هم سرعت اجرا مهم است و هم قرار است در مقابل نور خورشید و یا در معرض آسیب دیدگی قرار بگیرند، کابرد دارند. برای سفارش عایق الاستومری میتوانید با قسمت تماس با ما سوپرفلکس تماس حاصل فرمایید.

عایق الاستومری رولی با روکش پروتکت بلک: مهمترین کاربردی که این مدل از عایق الاستومری دارد؛ استفاده در سیستم های تهویه و همین طور در فضاهایی که بیشتر در معرض آلودگی هستند.
منبع: عایق الاستومری قطره



:: بازدید از این مطلب : 80
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 3 خرداد 1401 | نظرات ()